We mogen weer draaien!

Op dinsdag 21 april heeft de overheid ons van een update voorzien van de versoepeling van een aantal punten zoals het geven van ruimte aan jongeren tot en met 18 jaar voor sport- en bewegingsactiviteiten op verenigingsniveau, waaronder Scouting. Scouting Nederland heeft ons hierop voorzien van informatie, regels en advies om de opkomst te hervatten vanaf 29 april. Daarnaast moesten wij akkoord krijgen van de gemeente Rotterdam aangezien er momenteel een noodverordening geldt.

Het groepsbestuur is hiermee aan de slag gegaan en heeft contact opgezocht met de Scoutingregio Rond de Rotte. Op dinsdag 28 april hebben wij een brief van de wethouder Volksgezondheid, Zorg, Ouderen en Sport Sven de Langen ontvangen dat er een checklist is opgesteld die scoutinggroepen moeten volgen.

Wij hebben aan de hand van de checklist en het advies van Scouting Nederland een protocol opgesteld. Deze is op donderdag 7 mei door de gemeente Rotterdam goedgekeurd.

Alle (jeugd)leden, ouders, verzorgers, leiding en andere vrijwilligers zijn inmiddels geïnformeerd. Het is erg belangrijk dat iedereen op de hoogte is van het protocol en alles wat hierin staat. Mocht u nog niet geïnformeerd zijn, neem dan contact op met het speltak.

U kunt hier de checklist en het protocol teruglezen.

Heeft u vragen over de opkomst of wilt u uw kind(eren) afmelden. Neem dan contact op met het speltak. Afmelden voor de opkomst is natuurlijk geen probleem en verplicht bij verkoudheidsklachten of bij ziek zijn. Laat dit tijdig weten bij de speltakleiding zodat zij hier rekening mee kunnen houden.

Mocht u vragen hebben over het protocol of het beleid van Scouting Nederland, dan kunt u contact opnemen met het groepsbestuur.

Afwijkende opkomsttijden

Speltak Wanneer
Bevers zaterdag 09:30 uur tot 11:30 uur (elke week)
Welpen zaterdag 14:00 uur tot 16:00 uur (elke week)
Kabouters zaterdag 14:00 uur tot 16:00 uur (elke week)
Boy Scouts vrijdag 19:00 uur tot 21:00 uur (elke even week)
Girl Scouts vrijdag 19:00 uur tot 21:00 uur (elke oneven week)
Explorers woensdag 20:00 uur tot 21:30 uur (elke week)
Stam Mag nog niet draaien

Zomerkamp

Het zomerkamp van 18 t/m 25 juli 2020 gaat helaas niet door. Zie hier voor meer informatie.

Reactie toevoegen