Activiteiten

De Scouting Prins Hendrikgroep organiseert een elk jaar een aantal vaste activiteiten. Sommige zijn landelijke activiteiten, anderen organiseren we zelf.

Zomerkamp

In de zomervakantie gaat de Prins Hendrikgroep met de hele groep een week op kamp ergens in Nederland op het terrein van een andere scoutinggroep.

Opening seizoen

De eerste opkomst van het nieuwe seizoen is met de hele groep. Er worden dan spelletjes gedaan, de kampfilm wordt bekeken en het traditionele overvliegen is er dan. De jeugdleden die over mogen vliegen naar hun nieuwe speltak moeten dan een baan aflegen waarbij je meestal niet droog blijft.

JOTA-JOTI

In de derde volle week van oktober vindt de JOTA-JOTI plaats. Het doel van deze activiteit is contact te leggen met scouts van over de hele wereld. Dit kan door middel van zendapparatuur door de lucht of via het internet.

Kerstopkomst

In de kerstperiode is er een speciale kerstopkomst voor iedereen. Er is een kerstprogramma en een kerstlunch die we meestal gesponsord krijgen van ouders.

Oliebollenactie

In december wordt de oliebollenactie gehouden. De leden gaan dan de huizen langs om oliebollen te verkopen. Op oudejaarsdag staat de Prins Hendrikgroep dan op het Brinkplein zodat iedereen hun bestelling kan ophalen en om oliebollen te verkopen. De opbrengst van de actie gaat naar de groep.