september 2021

Tijd voor AvontuurVijftien scoutinggroepen in Rotterdam waaronder de Scouting Prins Hendrikgroep Hoek van Holland openen op zaterdag 2 oktober a.s. hun deuren tijdens het evenement ‘Tijd voor Avontuur’: Een avontuurlijke open dag vol activiteiten en spellen, waaraan kinderen vanaf 5 tot 18 jaar aan mee kunnen doen.

Open Dag Scouting Prins Hendrikgroep
Harwichweg 205
3151 BP Hoek van Holland
Tijd: 10:00 uur – 16:00 uur
Leeftijdsgroep: 5 – 18 jaar (Bevers, Welpen, Scouts, Explorers)

‘Tijd voor Avontuur’ is een initiatief van Scouting Nederland. Op verschillende plaatsen in Nederland worden evenementen georganiseerd. Ook de Scouting Prins Hendrikgroep doet mee. Wekelijks zijn er in Hoek van Holland ongeveer 75 jeugdleden actief binnen onze scouting vereniging. Zij beleven geweldige avonturen en werken aan hun eigen ontwikkeling: ze durven, ze doen en ze verleggen hun grenzen!

Tijdens deze open dag op 2 oktober kun jij dit zelf ook beleven. Op het terrein van de Scouting Prins Hendrikgroep vinden vele activiteiten plaats. Van marshmallows/broodjes maken boven het kampvuur tot een speurtocht en van leren knopen tot een potje lasergamen: voor iedereen is er wat leuks te doen! Naast de kennismaking met de leukste en grootste jeugdvereniging van Nederland, kun je ook in actie komen voor Diergaarde Blijdorp. De scoutinggroepen organiseren een loterij waarmee er geld opgehaald wordt voor Diergaarde Blijdorp.

‘Het is geweldig dat scoutingverenigingen zich op deze dag aan Rotterdam presenteren! De scoutinglocaties zitten vaak op prachtige natuurrijke plekken maar zijn daardoor soms nog niet zo bekend. Ik ben blij dat ik de scoutinggroepen kan ondersteunen bij hun ledenwerving. Deze mogelijkheid komt voort uit het Actieprogramma Verenigingen van de gemeente Rotterdam. Daarmee zetten we in op de toekomstbestendigheid van sport- en scoutingverenigingen’ aldus Bianca Post, verenigingsconsulent scouting bij Rotterdam Sportsupport.

Kijk voor meer informatie op op www.tijd-voor-avontuur.nl/rotterdam en meld je aan!

De scholen zijn weer begonnen en de zomervakantie zit er dus weer op. Aanstaande zaterdag 4 september begint het nieuwe scoutingseizoen! Dit gebeurt traditiegetrouw door middel van het overvliegen van de oudste kinderen van hun huidige speltak naar hun nieuwe speltak.

Deze gezamelijke opkomst zal plaatsvinden van 14:00 uur tot 16:00 uur, waarbij we het eerste uur een gezamenlijk spel zullen doen met alle speltakken.

Het overvliegen zal dit jaar plaatsvinden op ons terrein. In verband met het Coronavirus is het ook dit jaar helaas niet mogelijk om als ouder te komen kijken. We begrijpen dat u dit waarschijnlijk erg jammer vindt en daarom hebben we besloten om het overvliegen via de social media weer live te streamen, zodat u het vanaf afstand weer kan meemaken. Dit kan rond 15:00 uur via ons Facebook of Instagram account.

Wat we gaan doen, houden we nu nog geheim. Wel gaan we met alle speltakken een leuk spel doen. Wij zorgen uiteraard dat wij ons houden aan de richtlijnen van het RIVM.

COVID-19Vanwege het Coronavirus vragen wij u om uw kind, waar mogelijk, alleen en zelfstandig naar de scouting te laten komen. Mocht dit niet lukken, kunt u uw kind natuurlijk brengen naar de scouting. Als u met de auto komt, vragen we u om zelf in de auto te blijven, aangezien het erg druk zal worden rond 14.00 uur. Er zal leiding bij het hek staan om uw kind op te vangen. Als u lopend of met de fiets komt, wilt u zich dan houden aan de regels van het RIVM en dus afstand houden van elkaar en van de leiding. Het is ook niet de bedoeling om even bij te praten met de leiding of om vragen te stellen. Mocht u nog vragen hebben voordat de eerste opkomst begint, dan kunt u contact opnemen met de leiding van uw kind via de mail, WhatsApp of telefoon.

Voor iedereen geldt natuurlijk dat je die dag in je polo met das van je huidige speltak naar de scouting komt. Ook is het voor de overvliegers handig om een setje droge/schone kleding en een handdoek mee te nemen. Als u vragen heeft, kunt u bij de leiding van uw eigen kind terecht.

We hopen iedereen te zien op zaterdag 4 september! Wij hebben er zin in!