maart 2008

Afgelopen paasweekend waren een aantal van de scouts op HIT. Alleen het weer speelde niet echt mee. Sneeuw, hagel en wind zorgde voor een van de koudste Paasweekenden ooit. Het Jeugdjournaal bezocht een groep in Hilversum, waar ook een aantal van onze scouts kampeerden. Het stukje kan je terugkijken door op meer lezen te klikken.

NOS Jeugdjournaal 24 maart 2008 (niet beschikbaar)

Ook dit jaar deden we als groep weer mee met de cyberhike! Lees verder als je het verslag hiervan wilt lezen. Wil je alleen de foto's zien, dan kan je hier klikken.

Voor de mensen die (nog) niet weten wat de cyberhike precies is zal ik het eerst nog even uitleggen. Als je dit al weet hoef je dit natuurlijk niet te lezen. Maar ik zal je ook echt niet tegenhouden al doe je het wel;).
Het internet op het clubhuis werd ook dit jaar weer geregeld door Westwireless (www.westwireless.nl).

De cyberhike is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij scouts (en dan vooral stam en leiding) vanuit de heel Nederland allerlei (extreem) lastige vragen op internet De groepsfoto moeten beantwoorden. Hierbij kun je denken aan de volgende vraag (deze vraag werd ook echt gebruikt dit jaar):

Vraag:
“Het Heizeldrama is een ramp die plaatsvond op 29 mei 1985 voor de Finale van Europacup 1 tussen Liverpool (Engeland) en Juventus (Italië) in het Heizelstadion in Brussel. Bij de rellen kwamen 39 supporters om het leven en raakten ongeveer 200 ernstig gewond. Enkele jaren later vond er ook een groot drama plaats rondom een wedstrijd van engelse voetbalclubs. Hierbij vielen 96 doden. Officieel stond deze teller op 95. Toch werd de teller 4 jaar later pas op 96 gezet. Welke naam werd er bijgevoegd?”
a. R*y H***y Ham**t*n
b. P*il** H****nd
c. T**y B*a**
d. C***n *a**r
(Het antwoord op deze vraag vind je onderaan deze tekst)
Als 10 van de 12 vragen in de vragenlijst goed zijn, kan er worden verder gegaan naar een zogenaamde reisopdracht. Het thema was dit jaar Parijs, wat inhoud dat elke reisopdracht/vraag als antwoord een straatnaam in Parijs geeft.Champagnespuiters

Omdat sommige reisopdrachten of vragen zo lastig zijn, kunnen er ook credits verdient worden waarmee je een vraag of (met meerdere credits) een reisopdracht kan “opkopen”. De credits kan je verdienen door rare/grappige foto’s te maken. Zo was er dit jaar de volgende foto-opdracht: "Twee van jullie teamleden hebben ruzie. Dit gaan ze oplossen als twee beschaafte Franse edellieden in vroeger tijden. Trek volledig witte kleren aan, zoals bij het schermen. Ga tegenover elkaar staan. Kijk elkaar diep in de ogen. En........ spuit de champagnefles die je in je handen hebt met een flinke straal leeg in het gezicht van je tegenstander!"

Dit jaar hadden we een groep van ongeveer 15 personen (er kwamen af en toe mensen een uurtje kijken/helpen, waardoor we soms met z’n 18e waren). Dat waren er 4 meer dan vorig jaar, en dus was onze doelstelling om dit jaar in ieder geval hoger te eindigen dan vorig jaar (vorig jaar waren we 42ste van de 107).

De meesten waren al ruim voor zessen op het clubhuis, en dus werd er nog van tevoren nog even snel een patatje gehaald. En om 6 uur precies kon iedereen er met een volle maag er 5 uur lang vol voor gaan! De eerste vragenlijst was dit jaar niet al te pittig, en deze werd dan ook binnen een half uurtje opgelost door de computergroep. De fotogroep had de makkelijkste en natuurlijk ook de leukste opdrachten uitgezocht, en die waren al op pad richting ’s-Gravenzande (om met z’n 10en in een vrachtwagen te klimmen).

De computergroep

Op het clubhuis was de computergroep ondertussen bij de eerste reisopdracht aangekomen. Dit was een stukje tekst in het Frans. Toen we dit vertaalde bleek het om een beschrijving van het (franse) spel monopoly te gaan. We moesten naar het vreeburg van Parijs gaan (oftewel Place Pigalle), dit was de bestemming van de eerste reisopdracht. Hierna volgde uiteraard vragenlijst 2, die rond half 8 was opgelost. Ondertussen waren de eerste credits ook binnen, die erg van pas bleken te zijn bij de tweede reisopdracht. Hier kwamen we niet uit, en we besloten deze vraag op te kopen (voor 6 credits). Het enige probleem was dat er nog niet genoeg credits waren! Dus ging ook de computergroep snel wat (makkelijkere) foto’s maken. Zo werd anja’s hoofd eraf gehakt met een franse guillotine en maakte Jan B. een heerlijke(?) franse vissoep (met plastic visjes). Hierdoor werden er genoeg credits binnen gehaald om de volgende vragenlijst te maken.

Net nadat de credits binnen waren kwamen ook de fotogroepen aan met hun foto’s. Zo was er een foto gemaakt van een Paris Hilton (in dit geval Tessa) die reclame maakte voor Mac Donalds. Ook was er een foto van 10 mensen en heel veel kussens in een kast. Inge en Karlijn waren ondertussen bezig met elkaar te bespuiten met champagne als echte franse edelvrouwen.

Romantisch op de seineTerwijl de computergroep bezig was met vragenlijst 3 en reisopdracht 3, (die beiden zonder al te veel problemen werden opgelost), werd er een locatie gezocht voor de romantische liefdesscène in een bootje op de Seine die moest worden nagebootst. De locatie werd gevonden bij familie van Geel die nog een hele mooie boot in de tuin hadden liggen. Het gelegenheidskoppeltje Thijs en Jans maakte er een erg romantische foto van.

De credits die nu verdiend waren bleken erg handig voor de volgende reisopdracht. Ook deze was te pittig om op te lossen, en ook deze werd opgekocht (met 10 credits!).

Wagen vol geladen

Het was ondertussen al weer 10 uur, en het duurde dus nog maar een uurtje voordat de cyberhike alweer was afgelopen! Snel werden er nog wat makkelijkere foto’s gemaakt zodat we zo ver mogelijk nog konden komen in de bij de vragenlijsten en de reisopdrachten. Zo werd Thijs gebombardeerd als Ali B. die de scout-in kwam verassen met zijn optreden. Jans werd op de brandstapel gegooid als Jeanne d'Arc, incl priester Anton en legerofficier Thijs. En ook Kees, die ondertussen ook langs was gekomen, pakte nog wat credits door 20 kliko’s te regelen en daarmee te gaan dominoën in zijn buurt.

 

Ali B.!Om 10 voor 11 werd vragenlijst 5 ingeleverd en goedgekeurd, de reisopdracht die daarop volgde was zo lastig, dat ook deze opgekocht moesten worden. We hadden alleen 1 probleem: we mistte nog 4 credits!. Snel werden er dus nog twee foto’s gemaakt, waarna we de reisopdracht om 2 voor 11 instuurde.

De 6e vragenlijst werd nog compleet op de gok ingevuld, maar helaas mocht dit baten, en was onze eindstand dit jaar: Vragenlijst 5, Reisopdracht 5. Aardig netjes dachten wij (zeker omdat we vorig jaar maar tot de 3e vragenlijst waren gekomen. De fotogroep had dit jaar maar liefst 18 foto’s gemaakt, wat ons dus 36 credits had opgeleverd! Een goede samenwerking dus!

Toen was het wachten op de uitslag. We waren samen met nog 8 andere groepen 40ste geworden! (van de 130 dit jaar). Een aardige vooruitgang in vergelijking met vorig jaar. Daarna werd er uiteraard nog even wat nageborreld en nagepraat, en rond kwart voor 3 was iedereen op huis aan.

Het was weer een geslaagde cyberhike, volgend jaar in het nieuwe clubhuis gaan we voor de 30ste plek!

Groetjes Tim

De foto's van dit jaar zijn hier te vinden!

Ps het antwoord op de vraag was C. Om deze reden:
Het ging om het hillsborough drama (Bron). Als je zoekt op de overleden personen krijg je een lijst van 96 personen (bron). Als je dan kijkt naar de antwoorden kan je uit de lijst de volgende namen halen:
a. Roy Harry Hamilton
b. Philip Hammond
c. Tony Bland
d. Colin Wafer.

Als je op deze namen zoekt in google kom je bij Tony Bland heel veel links tegen. Daarin staat dat hij pas in 1993 is overleden, omdat de dokters de stekkers uit de apparaten haalden die hem in leven hielden. (Bron) (Bron)

Het antwoord is dus C (deze vraag is overigens opgestuurd door ons!, en werd gebruikt in vragenlijst 5).

Voor nog meer vragen en foto's van andere groepen:
De site van de cyberhike.