Zaterdag 2 oktober open dag Tijd voor Avontuur

Tijd voor AvontuurVijftien scoutinggroepen in Rotterdam waaronder de Scouting Prins Hendrikgroep Hoek van Holland openen op zaterdag 2 oktober a.s. hun deuren tijdens het evenement ‘Tijd voor Avontuur’: Een avontuurlijke open dag vol activiteiten en spellen, waaraan kinderen vanaf 5 tot 18 jaar aan mee kunnen doen.

Open Dag Scouting Prins Hendrikgroep
Harwichweg 205
3151 BP Hoek van Holland
Tijd: 10:00 uur – 16:00 uur
Leeftijdsgroep: 5 – 18 jaar (Bevers, Welpen, Scouts, Explorers)

‘Tijd voor Avontuur’ is een initiatief van Scouting Nederland. Op verschillende plaatsen in Nederland worden evenementen georganiseerd. Ook de Scouting Prins Hendrikgroep doet mee. Wekelijks zijn er in Hoek van Holland ongeveer 75 jeugdleden actief binnen onze scouting vereniging. Zij beleven geweldige avonturen en werken aan hun eigen ontwikkeling: ze durven, ze doen en ze verleggen hun grenzen!

Tijdens deze open dag op 2 oktober kun jij dit zelf ook beleven. Op het terrein van de Scouting Prins Hendrikgroep vinden vele activiteiten plaats. Van marshmallows/broodjes maken boven het kampvuur tot een speurtocht en van leren knopen tot een potje lasergamen: voor iedereen is er wat leuks te doen! Naast de kennismaking met de leukste en grootste jeugdvereniging van Nederland, kun je ook in actie komen voor Diergaarde Blijdorp. De scoutinggroepen organiseren een loterij waarmee er geld opgehaald wordt voor Diergaarde Blijdorp.

‘Het is geweldig dat scoutingverenigingen zich op deze dag aan Rotterdam presenteren! De scoutinglocaties zitten vaak op prachtige natuurrijke plekken maar zijn daardoor soms nog niet zo bekend. Ik ben blij dat ik de scoutinggroepen kan ondersteunen bij hun ledenwerving. Deze mogelijkheid komt voort uit het Actieprogramma Verenigingen van de gemeente Rotterdam. Daarmee zetten we in op de toekomstbestendigheid van sport- en scoutingverenigingen’ aldus Bianca Post, verenigingsconsulent scouting bij Rotterdam Sportsupport.

Kijk voor meer informatie op op www.tijd-voor-avontuur.nl/rotterdam en meld je aan!

Reactie toevoegen