Kabouters Vrijdag 9-7-2010

Hallo ouders, oma's, opa's, nichtjes, neefjes, vriendjes, vriendinnetjes en andere lezers,

Vanmorgen had ik niet eens tijd om mijn thee op te drinken, die ik van mijn lieve mede-leiding op bed had gekregen. Anja was er vandoor gegaan voor haar diploma-uitreiking, dus stond ik er helemaal alleen voor, want Tim en Thijs waren zoals gewoonlijk weer nergens te bekennen. Nadat alle meiden eindelijk waren aangekleed, opgetut, hun haren hadden gekamd en klaar waren met kletsen, kletsen en nog eens kletsen, gingen we ontbijten.
Na het ontbijt kwam Lisanne om een dagje met ons mee te draaien en het verdriet om de afwezigheid van Anja te verzachten. Nu was ik gelukkig niet meer alleen en was zelfs Thijs wat aan het doen.
Vanochtend gingen we vliegen naar onze eindbesteming: Veenendaal, Nederland. Gelukkig was Thijs niet te nuttig bezig geweest, hij had namelijk een douanestempel van het verkeerde land in elkaar gezet.
Na twee minuten waren wij van Zuid-Afrika naar Veenendaal gevlogen en begon het echte avontuur. We hadden een speurtocht gekregen om de steen der wijzen te zoeken, maar voordat we vertrokken, werden eerst alle Kabouters en Welpen ingesmeerd. Het is hier namelijk nog steeds bloedheet.
Daarna gingen we de speurtocht lopen, eenmaal op het eindpunt aangekomen, mochten de kinders de steen gaan zoeken. Na wat speurwerk hadden ze hem gevonden en was het tijd voor de ontknoping van het verhaal.
De oudste Kabouters en Welpen mochten de piloot van Jules helpen om tante Es en Jules te bevrijden. Tante
es hebben ze afgezet in Suriname en Jules hebben ze nog even meegenomen naar Veenendaal. Zo kon hij ook even de rest van de Kabouters en Welpen bedanken en vertellen dat hij de steen der wijzen zou gaan vernietigen.
Aan het eind van deze spannende ochtend was het alweer tijd voor de lunch.
Na de lunch gingen we shoppen... eindelijk, na een hele week, mochten we winkelen! :D
Helaas was het wel wat warm om te shoppen, dus na een uur en vele speeltjes, snoepjes, ijsjes en prulletjes later, gingen we weer op weg naar het kampterrein. Gek genoeg was het nog steeds niet afgekoeld, dus mochten de bikini's aan om in het zwembad te gaan spelen.
Om zes uur stond het eten op tafel en konden we lekker spinazie met pasta eten. Na het eten en corveeën, was het eindelijk tijd voor de bonte avond. Gezellig met z'n allen op het plein liedjes zingen en dansjes doen.
Een uur later was ook Anja weer terug van haar diploma-uitreiking en wel met ijs en al!
Helaas kwam er een eind aan de bonte avond en moesten de tassen voor morgen alvast worden ingepakt.
Dat gaat een uur lang op deze manier:
- Van wie is deze handdoek?
+ Nee, niet van mij
- Van niemand dan?
+ oh Jawel, toch van mij!
+ Nou ja, eigenlijk weet ik het niet
- Okee, van niemand dus..

Na het inpakken van de tassen, was het tijd voor de pyjama-modeshow. Net als elk ander weekend of kamp, was het weer erg moeilijk voor de jury om te beslissen wie nou eigenlijk de mooiste pyjama had.
Na wat overleg is het geworden:

LISAAAAA

Ook hebben we meteen de kabouter van de dag bekend gemaakt, Nikki is vandaag de gelukkige.
Nu liggen de meiden lekker op bed, want morgen wordt het weer een drukke dag.

Groetjes Denise en alle meiden!

ps. Thijs en Tim zijn natuurlijk wel altijd (meestal) heel behulpzaam.

Dag: 
7
Geschreven door: 
Denise
Categorie: