Kamplogboek Kabouters

Zaterdag 19 juli

Om 10.15 moesten we bij de bus verzamelen. Even gedag zeggen tegen mama en papa. En dan vertrekken maar. Op weg naar Maarn. Eenmaal aangekomen. We moesten de vrachtwagen uitladen. Daarna gingen we onze bedden opmaken. Daarna mocht je tekenen of iets voor je zelf doen. We hebben met Anja het terrein verkent. Daarna gingen we avondeten. Na het avondeten kwam Merlijn de tovenaar. Door een knal zijn alle sprookjes door elkaar gegaan. Het hulpje van Merlijn had hem nodig dus ging hij weer weg. Daarna gingen we openen. En als laatste gingen we een spel doen met de welpen. Er waren 4 sprookjes figuren die door de knal een ongeluk hebben gehad. Wij gingen omstebeurt naar die figuren en kregen kaarten mee. Toen hebben we alle kaarten bij elkaar gedaan. Er kwam een rebus die rebus hebben de twee oudste kabouters en welpen opgelost. Deze spreuk kwam er uit:ga op zoek maar niet naar een boek een puzzel zal de spreuk doen verschijnen samen met de sprookjes drank zal het kwaad verdwijnen. En daarna moesten we slapen maar opeens kwam het hulpje van Merlijn binnen met het recept wat we moesten maken volgens de zin van de rebus. En toen moesten we slapen.

Zondag 20 juli

We werden rond 8:00 wakker. Aankleden en daarna ontbijten, maar wat zat er op de deur een speurtocht en een brief van het hulpje van Merlijn. Daarna zijn we met de fiets de speurtocht gaan fietsen. We moesten de speurtocht doen, omdat de prins de weg kwijt was en toen zijn we naar hem toegegaan om de weg te wijzen. De prins kwamen we uiteindelijk tegen in het Doornse gat. Dit is een gat midden in het bos. Hier hebben wij eerst gespeeld en toen kwam de prins aanrennen. Hij wist niet hoe hij in het sprookjesbos moest komen, want zijn tomtom was stuk en zijn telefoon was leeg. Gelukkig hadden wij een speurtocht gekregen en die kwam vanaf het sprookjesbos. De prins moest de speurtocht dus achterstevoren terug lopen en dan kwam hij ook in het sprookjesbos terecht. Na nog even gegleden te hebben van de glijbaan die in een plas uitkwam zijn we via de snelste weg terug gegaan naar het kampterrein (sprookjesbos). Hier hebben we even lekker een siësta gehouden. Om 18.00 uur gingen we eten. Vandaag stond er hutspot op het menu met een stukje worst en als toetje hadden we een banaan. Na het eten kregen wij een belletje van het hulpje van Merlijn dat de prins zich aan het spinnewiel had geprikt en dat hij samen met Doornroosje in het bos lag te slapen. De vraag was of wij even wilde kijken bij hun. Wij zijn toen naar het bos gelopen en hebben gekeken wat er was (ook hadden wij een stukje haar van Doornroosje meegenomen, omdat we dat nodig hebben voor de toverspreuk). Bij de prins en Doornroosje lag het spinnewiel en daar stond op geschreven: VERBODEN TE LEZEN: Om de betovering te verbreken moet het spinnewiel verbrand worden met daarbij alle haren van iedereen die geraakt is door de betovering. De betovering MOEST voor 12 uur verbroken worden, anders zal de betovering voor altijd in gaan, en zou doornroosje en haar prins nooit meer wakker worden. De leiding gooide het spinnewiel snel op het vuur (nouja snel?, hij lag snel in de kampvuurkuil, het verbranden duurde nog wel even, zo’n eikenhouten ding brand niet zomaar). Nadat het spinnewiel verbrand was, snelde de kabouters het bos in. Hier vonden ze een bedankbrief van Doornroosje en haar prins. Ze waren al weggerend om hun huwelijk te regelen! Bij de brief zat ook nog het horloge van doornroosje als bedankje voor onze hulp. We besloten dat de kabouter van de dag deze mocht dragen. Hij ging dus gelijk naar Bianca, die de dag ervoor kabouter van de dag was. Toen we terug kwamen gingen we snel slapen. We kregen van het hulpje ook nog een boekje van Roodkapje. Morgen zal haar sprookje namelijk afspelen, en misschien heeft ze onze hulp dan nodig. Ook werd de kabouter van de dag bekend gemaakt: Sanne.

Maandag 21 juli

Vandaag moesten we vroeg ons bed uit (7.30!). De kabouters vonden de wekker van Tim dus niet zo heel leuk, maarja als ze wisten wat ze gingen doen hadden ze vast niet zo gezeurd;). We gingen namelijk vandaag naar ouwehands dierenpark! Daar was roodkapje haar rode kapje verloren! We moesten dus op zoek naar haar kapje, want anders durfde ze niet naar Oma, en liep haar sprookje dus helemaal verkeerd af! Om 9.30 mistte we de trein, maar gelukkig ging er om 10.00 ook nog een. Dus gingen we het treinhokje versieren met Thijs 16 betreden op eigen risico). Natuurlijk moest Thijs dit toen na doen, waarna er ook nog wat kabouters besloten om een natte broek te krijgen. Zij waren hier alleen te licht voor, en zij konden wel met een droge broek naar de overkant komen.

Rond kwart over 1 gingen we naar RavotaApia, een hele grote binnenspeeltuin. Daar hebben we eerst even lekker wat patatjes of een broodje frikadel of kaassoufflé gegeten. We hebben de rest van de dag in deze grote speeltuin gezeten, omdat het helaas niet meer droog werd buiten. De kabouters vonden de speeltuin zo leuk, dat ze om 16.30 nog steeds niet weg wilden. We hadden alleen nog steeds niet het kapje van Roodkapje gevonden! We besloten om toch nog even naar de gevonden voorwerpen te gaan, en gelukkig hadden de schoonmakers de dag ervoor het kapje al gevonden! Dit terwijl we om 18.00 weer moesten eten! Na toch wat haasten, waren we zelfs wat te vroeg voor het eten! Vandaag aten we boontjes met een verse worst. Heerlijk was het! Na het eten, en de hele grote afwas gingen de kabouters alweer naar bed. Het was intussen alweer 10.00 geworden. Net voordat de kabouters gingen slapen kwam Roodkapje nog even langs. Ze had gehoord dat wij haar kapje hadden gevonden. Ze had nog een heel raar kapje op, en deed snel haar echte kapje op. Ze vroeg of wij er nog wat voor terug wilde hebben. We gaven haar de ingrediëntenlijst en ze vertelde dat Sneeuwwitje een hele goede vriendin was van haar, misschien dat ze de giftige appel van Sneeuwwitje wel kon regelen. Hierna werd de kabouter van de dag nog bekend gemaakt, dit was vandaag Ginger geworden!

Dinsdag 22 juli

Vandaag gingen we uitslapen. De welpen vonden dit zo schattig van ons, dat ze besloten om een ontbijtje op bed te regelen voor ons. Helaas bestond dit ontbijt maar uit 1 boterham, want de welpen moesten weg om de rover van Ali baba te ontmoeten. We namen dus nog wat extra boterhammetjes, waarna we gingen knutselen. We gingen hoofdkapjes maken met kraaltjes.

Na 1,5 uur knutselen kwamen de welpen weer terug, waarna we gingen middageten met de welpen. Hierna moesten we haasten, omdat we om half 2 de trein weer moesten hebben. We gingen namelijk shoppen vandaag in Veenendaal samen met de welpen.

De kabouters gingen shoppen en rond half 5 kwamen alle kabouters weer terug op het afgesproken punt waar ze een heerlijk ijsje kregen van de leiding. Ook kreeg de kabouterleiding nog een verassing van de kabouters. Ze hadden een cadeautje gekocht voor hun leiding! Ze hadden twee super mooie bossen rozen voor hun leiding gekocht, omdat deze de hele week zo lief waren voor hun. De kabouterleiding besloot toen dat er vandaag niet 1 kabouter van de dag moest worden gekozen, maar allemaal. Hier moesten ze dus nog snel even wat extra cadeautjes voor kopen. Er werden 13 mooie pennen van Assepoester gekocht.

Gelijk nadat we terug kwamen gingen we BBQ’en met de welpen, wat natuurlijk errug lekker was! Net nadat we het heerlijke toetje hadden opgegeten kwam opeens Merlijn langs. Hij vertelde dat vandaag de sprookjes eigenlijk goed zijn gelopen, en dat er dus geen hulp nodig was vandaag. Hij had nog wel een ideetje om de welpen en de kabouters bezig te houden. Hij had namelijk vandaag gehoord van het sprookje van tafeltje dekje. Maar omdat nu alle sprookjes door de war lopen, loopt dit sprookje ook niet goed meer. Hij vond ook dat het wat saai was dat een tafel zichzelf dekt. Het zou natuurlijk veel leuker zijn als het afruimen automatisch ging. Hij had daar nog wel een maniertje voor. Hij pakte het tafelkleed beet, en trok zo het tafelkleed onder de (porseleinen) borden en bekers vandaan. Daarna mochten alle kabouters en welpen dit proberen, waar de nodige borden en bekers bij sneuvelde! En als kabouters en welpen iets leuk vinden ,blijkt wel na deze week, is vies worden en dingen slopen!

Nadat de zooi was opgeruimd werden de kids gedoucht. Toen de kabouters terug kwamen van de douche stond het mandje van roodkapje er met de appel van Sneeuwwitje erin! Helaas bleek ook snel dat het haar van doornroosje, wat de kabouters zondagavond hadden meegenomen, gestolen was. Helaas was het hulpje niet te bereiken, en werd er besloten om morgen nog eens te bellen. Snel werd er nog even verteld dat alle kabouters kabouter van de dag waren geworden. Als opper kabouter van de dag werd Megan aangewezen.

Woensdag 23 juli

Vandaag was het de traditionele sportdag met wel een andere draai eraan. Om 7.30 kwamen Anton jr en Marco Z ons weken om, om 8.00 uur klaar te staan voor het ochtendgymnastiek.

Rond 8.30 uur hebben we de boterhammen gegeten en daarna begon om 9.30 uur de sportdag. 's Morgens stond er een speurtocht op het programma met spellen. Zo moesten ze kikkersprongen, erwtenrace e.d. Om 12.30 uur begon de gezamenlijke lunch, waarbij er al aardig wat ouders waren.

's Middags stond er een sprookjes entertainmentshow op het programma. de kinderen moesten moppen vertellen, yell bedenken en ren je rotten.

Tijdens de show kregen de kinderen nog een ijsje, drinken en fruit. Vanaf 16.00 uur was de show afgelopen en hebben de meiden in de zaal wat voor zichzelf gedaan. Zo hebben ze allemaal mooi hun nagels gelakt en zich opgemaakt. De oudste kabouters zijn naar de scouts gegaan om daar alvast te wennen en wij kregen drie bevers. Dit waren Lisa, Irene en Evelien.

's Avonds stond er macaroni op het programma. Na het avondeten zijn de meiden zich om gaan kleden voor de sprookjesdisco. Tijdens de sprookjesdisco kwam Mega Ingy langs om nog een danswedstrijd te houden, want dit hoorde nog bij het middagprogramma. De volgende kabouters hebben een medaille gewonnen tijdens de sportdag; Megan, Caitlin, en de kabouters die wij nu even niet meer weten. De disco was om 22.00 uur afgelopen en toen zijn de meiden even lekker gaan douchen.

Rond 23.00 uur lagen de meiden op bed en kabouter van de dag was vandaag Caitlin.

Donderdag 24 juli

Vanmorgen werden de eerste kabouters al vroeg wakker, maar we zijn uiteindelijk om 10.30 uur uit bed gegaan. We hadden afgelopen nacht de nieuwe bever kabouters over gekregen en die moesten snel terug naar de bevers, want die moesten binnen een half uur weg.

De kabouters hadden onder hun kleding hun zwemspullen aangedaan, want we gingen vandaag naar het zwembad. Het was gelukkig ook super weer.

Rond 11.30 uur zijn wij gaan ontbijten samen met de welpen. Na het eten even snel afwassen en de spullen pakken om op de fiets te gaan vertrekken. Maar voordat wij samen met de welpen zouden gaan fietsen, zagen wij Assepoester op het terrein lopen. We hebben haar gehaald en met der gesproken, waarom ze niet bij de prins was. Uit het gesprek kwam naar voren dat haar schoonmoeder niet wilde dat ze met de prins gingen trouwen, want ze was niet netjes. Ze stond bij de kabouters tijdens het gesprek te hoesten, boeren, in haar neus te peuteren en poepies laten.

De meiden hadden bedacht dat ze Asopoester wel wilden helpen om er een nette Assepoester van te maken. Asopoester kreeg de horloge van de kabouter van de dag mee, zodat ze niet te laat zou zijn voor het avondeten. De horloge was vandaag voor Caitlin.

Hierna hebben wij onze fietsen gepakt en zijn we gaan fietsen naar Driebergen. Daar aangekomen zijn we buiten op het grasveld gaan liggen bij het zwembad en werden alle kinderen ingesmeerd. De meiden zijn lekker binnen en buiten wezen zwemmen, glijden, dansen en de leiding natuurlijk plagen.

Om 16.30 uur zijn wij gaan douchen en aankleden. Tijdens het omkleden kwam er een kabouter naar mijn toe met haar kies in der handen.

Rond 17.30 uur zijn we terug gaan fietsen naar het clubterrein. Op de terug verliep het niet zo soepel, want er viel een kabouter om. Na wat vertraging gingen we rond 18.30 uur eten. Vandaag stond er bloemkool/brocolli, aardappels, bal gehakt, komkommers en een fruitsalade. Tijdens het avondeten was Asopoester er en die hebben de meiden netjes leren eten. Dit viel niet helemaal voor Asopoester, maar na het eten kon ze netjes eten. Na het eten hebben de meiden Asopoester nog netjes gemaakt en toen moest ze snel weg, want haar prins stond op haar te wachten.

Na het eten waren de meiden erachter gekomen dat de appel was gestolen, maar Tim had hier gelukkig wel een slim plannetje voor bedacht. In de slaapzaal heeft Tim het plannetje verteld en ook meteen uitgevoerd. Hij had namelijk een webcam bij zich en heeft die in de slaapzaal geïnstalleerd. Na nepwater neergezet te hebben zijn wij een 'speurtocht' gaan lopen. Toen wij terug kwamen na de speurtocht hebben we op de webcam terug gekeken en zagen toen dat het, het hulpje was. Caitlin heeft toen met Merlijn gebeld en verteld dat het hulpje niet te vertrouwen is. Merlijn ging hier meteen achteraan.

Na vlug tanden te poetsen, teken controle en naar de wc te gaan lagen de meiden rond 22.30 uur op bed. Vandaag was Serena de kabouter van de dag.

Geschreven door: 
Tim, Thijs, Anja en Karlijn
Categorie: