Kamplogboek Welpen

Zaterdag 19 juli 2008

Ja hoor vandaag is het eindelijk zover we gaan op kamp naar Maarn!!! Na het uitzwaaien van de papa’s en mama’s begon de reis. We waren nog niet eens op de maasdijk of hele hutkoffers vol snoep kwamen te voorschijn. Was iedereen bang dat ze zouden verhongeren???? Maar gelukkig kwamen we snel aan op het clubhuis. Nadat we onze zaal hadden geïnspecteerd moest de vrachtwagen uitgeruimd worden. Maar wat was dat een karwei er leek geen eind aan te komen, waren we van plan om jaren weg te gaan?? Wat een grote koffers en tassen had iedereen bij zich. Maar nadat het uitladen achter de rug was gingen we in ‘onze’ zaal middageten. Het was eindelijk zover we gingen de zaal inruimen en de bedden neerleggen. Maar jammer genoeg konden we niet naar buiten, want het regende keihard en het vervelende is dat het de hele middag heeft geregend. Voor het eten zijn we nog wel naar het bos gegaan en hebben we het terrein verkend. Maar wat lag er veel modder en grote plassen overal.

Rond 6 uur was het gelukkig etenstijd, want we hadden wel trek gekregen van de vrachtwagen uitruimen, bedden op pompen en zaal inrichten. We aten vanavond soep (tomaten of kippen) met broodjes knakworst…….nou dat lustte iedereen wel. Na het eten was het weer tijd voor de corvee en moest de afwas worden gedaan. Wat was die afwas groot!! Na de afwas werden we samen met de kabouter en bevers in de kampvuurkuil geroepen. Terwijl wij daar zaten kwam Merlijn de Tovenaar langs. Die vertelde ons dat hij de sprookjes wat te oudbollig vond en dat hij een toverspreuk kende die de sprookjes zou veranderen. We moesten met zijn alle de toverspreuk zeggen en dan zouden de sprookjes veranderen. Opeens klonk er een hele harde knal en komt er een hulpje van Merlijn aangerend die vertelde dat alle sprookjes veranderd waren. Hierna ging Merlijn weg. Toen werd het tijd voor de gezamenlijke opening met alle speltakken. Tijdens de opening werden ook de kampregels uitgelegd door Marco Zwaanswijk.

Na de opening werden we in groepjes gedeeld samen met de kabouters. We kregen te horen dat er sprookjes figuren in het bos liepen en of wij daar naar toe wilden gaan. Natuurlijk wilde we dat wel. We kwamen Hans van Hans en Grietje tegen. Die vertelde ons dat hij te veel had gesnoept van het huisje van de heks, maar hij had nog wel wat snoepjes voor ons. Door middel van snoep happen mochten we ze pakken. Ook was er een jager in het bos die zijn geweer had thuis gelaten want hij vond dat te gevaarlijk, maar hij had wel een bal bij zich waarmee hij mensen met een bal kon neerknallen. Met de jager gingen we nog een spelletje met de bal doen, maar door het slechte weer konden we geen jagerbal doen. We kwamen ook Moes tegen, 1 van de 40 rovers. Hij was op zoek naar schatten terwijl zijn 39 vrienden in de kroeg zaten. Hij vroeg ons of wij schatten hadden in ruil voor een stukje kaart met een rebus erop. Natuurlijk wilden wij het kaartje wel en gaven we gauw was snoepjes aan Moes zodat wij het kaartje kregen. Roodkapje was ook in het bos, zij vertelde ons dat ze was gevallen en dat haar hele mandje leeg was gevallen of wij haar wilde helpen in ruil voor een stukje van de rebus. En omdat wij zo aardig zijn hebben we haar geholpen, zelfs met een nieuw bosje bloemen. Na dit kwamen alle groepjes terug en toen bleek iedereen stukjes van een rebus te hebben gekregen. Toen mochten alle oudste welpen en kabouters helpen om de rebus op te lossen. Hierna kwam Merlijn weer langs. Hij gaf ons de opdracht dat wij welpen opzoek moeten gaan naar puzzelstukjes, hierop zal dan een toverspreuk staan om de sprookjes weer normaal te maken. Nou dat wilden wij wel. Na dit zijn we gaan douchen en vonden we nog een heksenbezem op de zaal en een kaart, maar omdat we niet wisten wat we ermee moesten hebben we het maar laten liggen voor morgen.

Zondag 20 juli 2008

Vandaag werden we rond kwart voor 7 wakker. Na het ritueel aankleden en gezicht wassen mocht iedereen naar buiten om te ontbijten. Na het ontbijt mocht iedereen even spelen, omdat we zo lekker in de bossen zitten kan je ook hutten bouwen. Dat is echt helemaal super!! Maar goed we moesten na een tijdje naar de fietsen toe want we gingen naar Doorn toe. Maar jeetje wat was die fietstocht vermoeiend want wat zijn er veel heuvels en die zijn wel erg hoog. Maar gelukkig hebben we het toch gered en kwamen we op tijd aan. In Doorn aangekomen gingen we midgetgolfen. Gelukkig was het af en toe droog en zelf eventjes de zon. Toen we alle spullen in hadden geleverd bij de balie kregen we 2 puzzelstukjes met plaatjes erop en aan de achter kant woorden. En gister was ons ook verteld dat wij puzzelstukjes moesten verzamelen dus dit kwam ons goed uit. Na te hebben geluncht met zijn allen moesten we het hele stuk weer terug fietsen. Toen we bij het clubhuis aankwamen waren we erg moe en hebben we even 3kwartier op bed gelegen om te lezen in de Donald Duck. Maar al gauw kwam onze energie weer terug en kregen we van Marc een stukje band die we in kleine elastiekjes moesten knippen. Want wat bleek, we gingen een kruisboog maken om er met echte pijltjes mee te schieten. Dit was echt onwijs gaaf!!! Jammer genoeg moesten we stoppen om te eten. Vanavond aten we peen en uien en rookworst. Dit was niet tot iedereen zijn plezier...

Na het afwassen en opruimen gingen we het bos nog in waar we een spelletjes balletje trap hebben gedaan. Maar hierna was het toch echt de hoogste tijd om naar bed te gaan. Dus nog snel effe douchen en dan naar bed. Net toen we in bed lagen kwam er opeens een kabouter langs. Hij vertelde dat hij stiekem aan de bezem van de heks had gezeten zodat zij tegen de boom aan knalde. Maar de heks is hier achter gekomen en heeft hem extra groot gemaakt. Nu had hij een probleem want hij paste niet meer in zijn huisje. Toen de dwerg weg ging kregen we nog 3 puzzelstukjes van hem. Hierna zijn we gaan slapen.

Maandag 21 juli 2008

Vandaag werden we rond 8 uur wakker, na een lekker ontbijt mochten we kaarten gaan schrijven naar huis. Dit was nog een hele onderneming omdat niet iedereen het adres van zijn ouders wist. Maar goed uiteindelijk zijn alle kaarten op de post gegaan. Na het schrijven moesten wij vandaag de aardappels schillen dit was best een leuk karwei. Het waren alleen wel heel veel aardappels. Hierna mochten we nog wat op de zaal spelen want het regende alweer (of nog steeds??). We hadden geen zin om de hele dag in de slaapzaal te zitten en omdat wij stoere mannen zijn hebben we gewoon onze regenpakken aangetrokken en zijn we naar buiten gegaan. We hebben een hele gave Pinokkio speurtocht gelopen waar we met meerkeuze vragen ( A, B of C) de juiste weg moesten vinden. Was het antwoord goed mocht je het stokje in een van de drie gaatjes steken en wees het stokje de goede weg aan. Jammer genoeg heeft het de hele weg geregend. Aan het eind van de speurtocht was er een hele hoge toren waarvan we de trappen moesten tellen. Aan het eind was er wel heel erg mooi uitzicht. Helaas bleef regenen en nadat we bij een zwerfkei nog 2 puzzelstukjes vonden zijn we toch maar weer naar het clubhuis gegaan waar we een cadeautje hebben gekregen, allemaal een neopetsmap en kaartjes. Tijdens het limonade drinken vonden we nog een sleutel in de cake.

Waarvan die is weten we nog niet, maar hopelijk komen we daar achter. We gaan alweer eten en vanavond eten we boontje met verse worst, sla en aardappels. Als toetje hebben we een lekkere vlaflip op en gaan we met een volle maag weer ons fort opzoeken. We zijn beter als de kabouters want de Kampleider vond dat onze slaapzaal er keurig uitzag. Die van de kabouters was een ongelofelijke rommel (maar ja dat zijn tenslotte ook meisjes). Vanavond gaan we op tijd naar bed want daar zijn we na al dat buiten spelen wel aan toe.

PS we hebben ook nog verjaardagskaarten voor Bas en Piet geschreven, maar niet verder vertellen want dat mogen ze nog niet weten.

Dinsdag 22 juli 2008

Vanmorgen gewekt met gezang voor welp Bas. Bas is vandaag 11 geworden en dat op zijn eerste kamp. Na het ontbijt en het verzorgen van het ontbijt voor de kabouters (we hebben ze ontbijt op bed gebracht) zijn we voor het eerste met een zonnetje op de fiets naar het meer gegaan. Hier had een van de veertig rovers een schat verstopt, die wij moesten zoeken. Moes had de schatkaart en die hebben we geruild tegen een sleutel die we giste in de cake hebben gevonden. Moes vond het een geode ruil en met de schatkaart hebben we de schatkist gevonden. Gelukkig had Moes net door dat we de schat hadden en hebben we gezegd dat wij het ook niet wisten en we de kaart weer wilden ruilen tegen de sleutel.

In de schatkist vonden we opnieuw twee puzzelstukjes een klok ( van de wolf en zeven geitjes) en Japie Krekel van Pinokkio. Nadat we terug gefietst zijn was het programma dat we konden gaan winkelen, omdat er voor de rest van de week mooi weer is bestelt.

We zijn met zijn alle (kabouters en welpen) naar het station zijn gelopen en met de trein naar Veenendaal gegaan. Voor enkele onder ons was dat wel een belevenis een lange gele auto op rails. Na het ontvangen van de instructies konden we allemaal in groepjes van 4 gaan winkelen. Iedereen heeft van zijn geld wat kunnen vinden en kunnen we voldaan naar het kamphuis.

Bij het clubhuis aangekomen konden we met zijn alle gaan bbqén en dat viel goed in de smaak. Patat en frikadellen en een hamburger. Merlijn kwam nog even langs om het sprookje van tafeltje dekje uit te leggen. Helaas waren alle sprookjes door elkaar gegaan en in plaats van tafeltje dekje werd het tafelkleed onder het bestek afgetrokken en als je het niet goed deed dan vielen de borden en bekers kapot. De winnaars waren 6 welpen Michael, Max , Alex, Sietse, Khalid en Ben.

Woensdag 23 juli

Vandaag werden we al vroeg gewekt door een trommel en een trompet. Het is vandaag sportdag. We kregen een half uur de tijd om aan te kleden, want we werden buiten verwacht om te ochtendgymnastieken. Dus allemaal de benen en armen strekken!! Na dit zijn we lekker gaan ontbijten, waarna we in groepen werden ingedeeld. Alle groepen bestonden uit een sherow, scouts, welpen, kabouters en bevers. Toen we wisten in welk groepje we zaten gingen we het bos in waar we spelletjes gingen doen in het thema van de sprookjes.

Weer terug op het clubhuis stond er een heerlijke lunch voor ons klaar. We mochten in lange rijen aansluiten om een heerlijk broodje gezond te eten. Nou dat ging er natuurlijk wel in. Tijdens de lunch kwamen er ouders langs. Na het knuffelen en de verhalen en natuurlijk decorvee begon het middag programma. We gingen weer in de zelfde groepjes als vanmorgen. We moesten aan lange tafels zitten en elke keer kregen we een opdracht. Bijvoorbeeld een mop vertellen, liedjes zingen, yell verzinnen en ren je rotspel. Er was ook een jury die ons gingen beoordelen. Zodat we vanavond te horen krijgen wie er gewonnen heeft van alle groepen. Tussendoor kregen we lekker veel fruit en als klapper op de vuurpijl een ijsje van een echte ijscoman!!

Na dit leuke middagprogramma waren we wel erg moe, dus hebben we een uur op bed gelegen. Waarbij er zelfs welpen in slaap vielen. Na het rustuur gingen we avondeten. We aten vanavond macaroni. Na het eten en het corvee begon de sprookjes disco. Iedereen was leuk verkleed in een sprookjes figuur!! Dit werd een groot feest.

Na het feest kwamen er bevers logeren die na de vakantie welp worden bij ons logeren en gingen de oudste welpen die na de vakantie scout worden een nachtje bij de scouts logeren.

Donderdag 24 juli

Eindelijk hadden we mooi weer toen we wakker werden om 10.00 uur, de zon scheen en het was gewoon al 18 graden. De oudste welpen zijn gisteravond naar de scouts gegaan om daar een avond programma mee te draaien. Deze welpen zijn Guillan, Davy, Bas en Jean Paul. Voor de bezorgde moeders, ze moesten ook voor het eerst zelf koken en vanmorgen zijn ze na een zware avond ( ze hadden een dropping) weer gezond en wel in de groep terug gekomen. Wel waren ze ontzettend moe na een korte nacht slapen. Voor deze welpen hadden we het programma gelukkig aangepast aan de omstandigheden. Piet had al brood klaar gemaakt voor de welpen en kabouters dus rond 11.00 uur konden we brunchen. Na het eten zijn we gezamenlijk op de fiets gestapt (kabouters en welpen samen) en naar het zwembad. De fietstocht bleek voor sommige toch wel een zware opgave want we hadden nog wat heuvels te bedwingen. Met enkele welpen hadden we de afspraak dat ze even konden rusten op het grasveld, alleen daar aangekomen bleek het water toch weer extra kracht te geven. Na een heerlijke uurtje zwemmen konden we met dank aan een ouder, de kinderen trakteren op een gezonde maaltijd die iedereen lust (patat).

Na deze traktatie ging iedereen weer lekker verder met zwemmen en zonnen. Om 17.00 moesten we helaas weer naar huis gaan om rond 18.00 uur te gaan eten. Vanavond aten we bloemkool of broccoli met gehakt. Morgenavond hebben we de bonte avond dus helaas pindakaas we gaan vanavond ook op tijd naar bed. Alleen deze mededeling werd met gemengde gevoelens ontvangen bij sommige welpen.

Op de slaapzaal was het vanavond wonder boven wonder al om 21.00 stil. Morgen gaan we weer met uitgeslapen welpen de een na laatste dag van het kamp in. Voor de bezorgde ouders er heeft geen een welp heimwee.

Vrijdag 25 juli

Jaaah de zon schijnt nog steeds vandaag. Het is eigenlijk wel erg warm. We zijn weer rond 10.00uur wakker. Na een heerlijk ontbijt stappen we op de fiets richting het Henschotermeer waar we met de kabouters en scouts gaan zwemmen in het meer… Wauw wat is het hier gaaf zwemmen en je kan ook helemaal naar de overkant toe zwemmen waar een klein eilandje is. We lunchen lekker tussen het zwemmen door. Ook hebben we een pijl en boog met plastic pijltjes meegenomen zodat we ook nog even kunnen schieten. Ook spelen we lang lummeltje in het water waarbij de leiding tegen de kinderen zijn. Dat is natuurlijk een grote drukke boel!! We moeten ons wel goed insmeren want de zon is erg sterk en vooral warm!! Rond 16.00uur gaan we terug fietsen want vandaag maken we alvast een de groepsfoto’s zodat we dit niet morgenochtend hoeven te doen. We krijgen van een collega van Marco speciale kamp T-shirts die natuurlijk ook nog op de foto gezet moet worden. Na het lange poseren ( we lijken wel beroemde mensen) gaan we met alle groepen eten want de scouts en sherows hebben hun keukens al opgeruimd dat scheelt tijd morgenochtend.

We aten vandaag spaghetti. Na de corvee begon de bonte avond. Hier kwam Merlijn weer langs met de vraag of wij de ingrediënten hadden gevonden en ook de toverspreuk op de puzzelstukjes. Toen we alles bleken te hebben werd er een soort soep gemaakt van alles waarbij veel rook vrij kwam. Na het zeggen van de toverspreuk hoorden we opeens een knal en kwam de assistent van Merlijn aangelopen om te zeggen dat alle sprookjes weer normaal waren…gelukkig!! Na dit kwamen er nog wat optredens van alle groepen en zo rond 22.00uur was de bonte avond afgelopen en gingen we douchen en moe naar bed. Morgen al weer naar huis jammer genoeg!!!

Zaterdag 26 juli

Vandaag werden we vroeg uit bed getrommeld en gefloten…jakkes dit is wel vervelend wakker worden! Maar we moeten snel onze tassen inpakken, ontbijten en de vrachtwagen inladen want om 11.00uur moeten we weg zijn. Ook sluiten we met alle groepen af. Als we hier mee klaar zijn gaan we richting de bus, alleen komt jammer genoeg de bus te laat. Hierdoor komen we te laat in de Hoek aan, maar dat zijn we al gauw vergeten als we eindelijk de papa’s en mama’s zien en dat maakt het snel weer goed.

Wij als welpenleiding willen de welpen bedanken voor deze geweldige super week!! Volgend jaar weer...

Geschreven door: 
Janneke, Piet en Mark
Categorie: 

Reacties

Hallo allemaal,

 Wij geloven wel dat alles goed gaat en jullie het prima naar je zin hebben,
 als wij al de verhalen lezen van de afgelopen dagen.
 Het weer wordt van de week alleen maar beter dus dan kunnen de laatste 3
 dagen niet meer stuk.

 Nog heel veeeeeeeeeeeeel plezier en tot vrijdag.

 Groetjes en een dikke kus voor Bas.